Miehistöosasto

Tuorilan vapaapalokunnan miehistöosastoon kuuluu tällä hetkellä noin 20 aktiivista miestä ja naista, joista valtaosa kuuluu myös hälytysryhmään. Otamme mukaan uusia innokkaita jäseniä joukkoomme harjoittelemaan ja mahdollisesti kouluttautumaan aina ihan hälytysryhmäläiseksi asti.

Tämän hetkisen pelastussopimuksemme mukaan olemme yksi Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen sopimuspalokunta palokuntamuodolla peruspalokunta. Lähtöaikamme on 12 min, joka tarkoittaa sitä, että hälytysviestin tultua on 12min kuluessa pelastusyksikkömme liikkeellä vahvuudella 1+3 ja vastaavasti säiliöyksiköllämme vahvuus 1 ja lähtöaika 8 minuuttia.

Toimimme omalta asemaltamme käsin erilaisiin tehtäviin periaatteessa minne vain hälytysviesti kertoo. Kalustomme on tällä hetkellä pelastusyksikkö LU 591, säiliöyksikkö LU 593 ja miehistönkuljetusauto LU 597.

Hälytysosasto harjoittelee yli 40 kertaa vuodessa joka tiistai pois lukien mahdolliset pyhäpäivät ja heinäkuu, jolloin pääsääntöisesti pidämme harjoittelusta kesälomaa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Lisäksi vuoden aikana pyrimme järjestämään mahdollisuuksien mukaan ylimääräisiä harjoituksia aina tilanteen tullen.

Hälytysryhmämme ikähaarukka on vakiintunut tällä hetkellä kolmenkymmenen molemmin puolin: nuorimmat ovat 18-vuotiaita ja vanhimmat mukana jopa yli 35 vuoden palokuntakokemuksella. Keikkoja hälytysryhmällemme kertyy vuodessa vähän vaihtelevasti viidenkymmenen molemmin puolen. Ota rohkeasti yhteyttä palokuntamme päällikköön jos haluat liittyä palokuntaan. Ryhdy pelastajaksi, tule VPK:hon