Kalusto

Tuorilan VPK:n kalusto koostuu tällä hetkellä kolmesta ajoneuvosta eli yksiköstä: sammutus- ja säiliöautosta, sekä miehistönkuljetusautosta. Kukin on nimetty omalla tunnuksellaan. Sammutusauto, eli pelastusyksikkö eli hööki on 591, säiliöauto eli tölkki on 593 ja miehistöauto 597. Tunnuksissa esiintyvä 59 tarkoittaa asemamme numeroa ja viimeisenä oleva luku yksikön tyyppiä, jotka toistuvat asemasta toiseen samoina. Tunnuksien edessä esiintyy LU eli Länsi-Uusimaa, jonka pelastuslaitokseen kuulumme.

Hööki LU 591

Saimme pelastuslaitokselta käyttöömme "uuden" sammutusauton kesällä 2018. Se on vuosimallin 2006 Scania P340, jossa siirtyy 3500 vesilitran ja 200 vaahtonestelitran lisäksi paikalle maksimissaan 5 sammutusmiestä. Hööki lähtee asemaltamme hälytyksen saapuessa 12 minuutin kuluessa kuitenkin vähintään 4 tulitaistelijan voimin. Automme tukee Karkkilan vakinaisen palokunnan sammutusauton LU 511:n toimintaa, sekä toimii ensilähdön autona Karkkilassa vakinaisten ollessa jollakin muulla tehtävällä. Uuden auton lukuisat varusteet verrattuna edeltäjäänsä, kuten esimerkiksi vinssi, tuovat harjoitteluumme ja toimintavalmiuteemme lukuisia parannuksia. Lisäksi se on varustettu automaattivaihteistolla joka antaa kuljettajille paremmat edellytykset keskittyä täysin vaativaan ajosuoritukseen hälytysajon aikana. Auto teipattiin uudelleen syksyllä 2018, koska vanha maalipinta oli jo todella haalistunut.

Tölkki LU 593

Olemme miehittäneet vakituisesti Karkkilan säiliöyksikköä vuoden 2014 alusta, jolloin se myös sijoitettiin nykyiselle asemallemme, joka tosin oli vielä 2014 vain vuokralla. Isommalla ja tehokkaammalla 11-litraisella moottorilla varustettu säiliöyksikkö on tullut pelastuslaitokselle vuonna 2004. Sen yli 22 tonnin kokonaismassaa ja 10 000 litraa vettä kiidättää 340 hevosvoimaa. Etenemisen vaikeissakin paikoissa takaavat ketjunheittäjä sekä "telikarhu", joilla saadaan autosta kaikki 4 takapyörää vetämään. Säiliössä kulkee mukana myös 600 litraa vaahtonestettä, jota tarvitaan mm. erilaisissa liikennevälinepaloissa. 593 lähtee liikenteeseen 8 minuutissa vähintään 1 mutta mieluiten 2 miehen vahvuudella. Sen vesivaranto on ehdottoman tärkeä lisä Karkkilan alueella operatiivisessa toiminnassa, koska seuraavat lisävettä tuovat yksiköt saapuvat yli 20 minuutin ajomatkan päästä.

Miehistöauto LU 597

Miehistöautomme Volkswagen Transporter on uudehko vuosimallin 2007 perhemallin paku. Sen uumeniin sujahtaa 9 henkilöä. Miehistöauto hälytetään harvoin suoraan onnettomuuspaikalle, mutta usein se lähtee hieman ensimmäisen aallon perään tuomaan lisämiehitystä, mikäli sitä on saatavissa ja sille on tarvetta. Seiskalla voidaan myös hakea kesken toiminnan erilaisia tarvikkeita tai vaikka evästystä, mikäli keikat venyvät pitkiksi. Sen tuoma lisä harjoituksiin ja niiden toteutukseen on myöskin korvaamaton. Erityisesti nuoriso- osastomme harjoituksissa suuri kuljetuskapasiteetti on todella tarpeen.

Hööki LU 761>

VPK:n oma vuonna 1999 hankittu sammutusauto Scania 94 D majailee tällä hetkellä Karjaalla Backgränd FBK: lla. Auto palautuu lähivuosina omaan käyttöömme sen saavutettua 20 vuoden virkaiän.